Dün ABD tarafında açıklanan ADP istihdam değişimi verisi beklentilerin çok üzerinde 278K olarak açıklandı, beklenti 170K idi. Yine işgücü piyasasına olumlu etkisi olacak bir veri, işsizlik maaşı başvuru sayıları 232K olarak açıklandı, beklenti 235K idi. Bugün ise ortalama saatlik gelir, tarım dışı istihdam ve işsizlik oranları açıklanacak. Bu veriler FED’in faiz artışı yapıp yapmayacağının hararetli tartışıldığı bu ortamda beklentileri şekillendirmek için önemli veriler olacak.
Dolar endeksi faiz artışı ihtimallerini arttıran verilerin gelmesine karşın dün 104,50 seviyelerine kadar yükseldikten sonra 103,55 seviyelerine kadar geriledi. Bugün de seyrine bu seviyelerden devam ediyor. Dolar endeksindeki harekete göre piyasanın, gelen verilerden daha çok faiz artışlarının durdurulabileceğini dillendiren FED üyelerinin söylemlerini dikkate aldıkları gözleniyor.
Dolar Japon Yeni’ne karşı yaklaşık %0,15 kadar değer kazanmış olsa da diğer G10 ülkeleri para birimlerine karşı değer kaybetti. Avustralya Doları %0,64 ile en çok primlenen para birimi oldu. Gelişmekte olan ülkelerde ise karışık bir seyir hakim.
EURUSD paritesi de dolar endeksindeki hareketi destekledi ve dün yükseliş yaşadı. Güne 1,0680 seviyelerinde başlayan parite, 1,0760 seviyelerinde kapanış yaptı ve bu seviyelerde seyrine devam ediyor. Yükselişin sürmesi durumunda 1,0815 seviyesindeki Bollinger orta bandı direnç olabilir.
Ons altın dün 1966 seviyelerinde açtığı gün içerisinde 1953 seviyesini test etti ve daha sonra günü 1977 seviyelerinde kapattı ve seyrine bu seviyelerde devam ediyor. 1982 seviyesindeki Bollinger orta bandı ve 1991 seviyelerindeki MA50 yükseliş durumunda direnç oluşturabilir.