KOTON’u %117’lik bir yukarı yönlü potansiyele işaret eden 39TL/hisse hedef fiyat ve AL tavsiyesi ile takip listemize ekliyoruz. Hisse, uluslararası benzerlerine kıyasla %25 iskonto ile 2025T 9,5x F/K’dan işlem görüyor. Covid sonrası dönemdeki başarılı toparlanma hikayesinin ardından Koton, geniş bir adreslenebilir pazarda bölgesel bir kitle moda markası olarak güçlü konumlandırması sayesinde daha fazla büyümeye hazırlanıyor. Güçlü markası, çok kanallı varlığı, uluslararası genişleme çabaları ve deneyimli yönetim ekibiyle şirket, uygun pazar dinamiklerinden ve uygun fiyatlı modaya yönelik artan talepten yararlanmak için iyi bir konuma sahiptir.
70’in üzerinde ülkede faaliyet gösteren Koton, cazip ve büyüyen pazarlara odaklanmış bölgesel bir oyuncu konumundadır. Koton, Türkiye hazır giyim perakende pazarında %3,3’lük pazar payı ile tüm ana kategorilerde ilk üç arasında yer almaktadır. Koton ayrıca BDT, CEE ve MENA’da da güçlü bir varlığa sahiptir. Şirket’in çok kanallı stratejisi, geniş bir müşteri yelpazesine erişim sağlamaktadır. İyi hazırlanmış bir perakende stratejisine ek olarak Koton, pazardaki konumunu yatırım harcaması hafif franchise modeli, güçlü çevrimiçi satış kanalları ve pazar yerleri ve toptancı distribütörleri ile etkin ortaklıkları aracılığıyla sağlamlaştırmaktadır. Şirketin halihazırda Türkiye’de 243, yurtdışında 201 mağazası, bunlara ek olarak toptan ve online satış kanalları bulunmaktadır. Türkiye ve Koton’un birincil uluslararası pazarları olumlu makro ve demografik koşullar sayesinde üstün hazır giyim pazarı büyüme oranlarına sahiptir.
Kârlı büyüme devam edecektir. Konsolide cironun 2024-2029 yılları arasında reel olarak %7,5 YBBO ile büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Büyüme esas olarak, özellikle franchise modeli ile satış alanında beklenen artış ve uluslararası çevrimiçi penetrasyonun genişlemesi ile birlikte uluslararası satışlar ile desteklenecektir. Buna göre, uluslararası gelirlerin payının 2023 yılında %36’dan 2029 yılında %43’e çıkması beklenmektedir. Koton’un karlı büyümesine, yüksek satış oranları, mark-up ve mark-down oranlarında daha fazla optimizasyon ve stok alımlarını enflasyonun altında tutma konusundaki kanıtlanmış yönetim becerisi katkı sağlamaya devam edecektir. Şirket’in Düzeltilmiş FAVÖK (diğer gelir/giderler ve kredi kartı komisyonları dahil) marjının kademeli olarak 2024’teki %11,5 seviyesinden 2029’da %14,4’e yükseleceğini öngörüyoruz.
Raporu pdf olarak bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.
Burada yer alan bilgiler İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Burada yer alan fiyatlar, veriler ve bilgilerin tam ve doğru olduğu garanti edilemez; içerik, haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tüm veriler, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınmıştır. Bu kaynakların kullanılması nedeni ile ortaya çıkabilecek hatalardan İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sorumlu değildir.
Bu içeriğe ilişkin tüm telif hakları İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ye aittir. Bu içerik, açık iznimiz olmaksızın başkaları tarafından herhangi bir amaçla, kısmen veya tamamen çoğaltılamaz, dağıtılamaz, yayımlanamaz veya değiştirilemez.